Bentley Systems, MicroStation, ProjectWise

modellezés, adatbázis-kezelés

Közel 30 éves fejlesztési tapasztalattal a Bentley Systems a világ vezető tervezői szoftver- fejlesztő vállalata, mely  közel 300 terméket forgalmaz jelenleg. Szoftverei a teljesség igénye nélkül komplex megoldást nyújtanak utak, vasutak, hidak, építmények, ipari létesítmények, erőművek és infrastrukturális hálózatok tervezésében, megvalósításában, kivitelezésében, elemzésében, valamint az üzemeltetésében részt vevő szakemberek számára.

A számos program közül is kiemelkedik két termék, melyek hosszú idő óta a leginkább ismert és elismert mérnöki munkát támogató szoftverei a vállalatnak.

 

MicroStation

Minőségnövelés, költség-optimalizálás, időmegtakarítás

Egy egyedülálló információs tervező és modellező környezet, amely építészeti, mérnöki, építőipari és üzemeltetési feladatokhoz, valamint az összes infrastruktúra típushoz is alkalmazható. Önálló programként vagy akár egy technológiai felületként is használható a különböző felhasználói célcsoportokat (szakágakat) érintő speciális alkalmazásokhoz.

Főbb jellemzői:

 • Fejlett modellezés és tematikus megjelenítés
 • Rajzi változások, verziók dinamikus kezelése
 • Digitális aláírások, felhasználói jogok kezelése
 • Széleskörű formátumkezelés, teljes körű DWG kompatibilitás
 • Valósághű szimulációk, látványtervek, animációk készítése
 • Projektinformációk összekapcsolása és dinamikus megjelenítése egységes 3D környezetben (HyperModel)

 

 

Ezeken kívül páratlan előnyt biztosít a széleskörű fejleszthetőség, mely lehetőséget ad saját fejlesztések és alkalmazások MicroStation-on belüli alkalmazására.

 

ProjectWise

Adatintegráció, projektszemlélet, fenntarthatóság

Ez az együttműködést támogató, projektszervezési és információs rendszer moduláris felépítésének köszönhetően bármilyen szakirányú és méretű építészeti, kivitelezési és további mérnöki projektekhez, valamint a felhasználók igényeihez szabható.

Hatékony és minden tekintetben teljes körű megoldást kínál az eredményes műszaki adatgazdálkodáshoz és projektszervezéshez, így a projekt teljes életciklusa során a felhasználóknak és az adatoknak is központi szerep jut egy megosztott, felügyelt munkamenet során.

Előnyei leginkább akkor mutatkoznak meg, mikor több felhasználói csoport eredményes együttműködése szükséges egy projekt lebonyolításához és alkalmazási területe sem korlátozódik egy vállalat falain belülre. A rendszert kifejezetten arra a célra fejlesztették ki, hogy a különböző forrásból származó adatok valós idejű, egységes felületen történő integrálása, kezelése, megjelenítése és megosztása megoldott legyen, akár nagyszámú felhasználók esetén is. Ennek érdekében jogosultságtól függően testre szabott hozzáféréseket és egyedi funkciókat biztosít.

Legfontosabb szolgáltatások:

 • Projekt határidők kezelése
 • Dokumentált munkafolyamatok
 • Tervváltozatok és verziók kezelése
 • Szerkeszthető, testreszabható tervállapotok
 • Információkeresés rajzi állományon belül is
 • Dokumentumokhoz kapcsolható leíró adatok
 • Térbeli adatokhoz kapcsolható dokumentumok
 • Teljes körű nyomkövetés (naplózás) lehetősége
 • Információk földrajzi hely szerinti tárolása és keresése
 • Referenciafájlok interaktív kezelése és dokumentum kapcsolatok grafikus megjelenítése

A rendszer teljeskörűen kezeli, megosztja az összes projektinformációt (ütemterveket), CAD és GIS programok rajzi állományait, képi és videóanyagokat, valamint bármely szöveges információt (MS Office, MS Project, PDF, stb). Ezen kívül a kompatibilitását növeli, hogy meglévő vállalatirányítási rendszerek és komplett adatbázisok is összeköthetőek a rendszerrel.

Összességében ez az egyetlen rendszer, mely komplex megoldásokat nyújt mérnöki és projektinformációk kezelésére, dokumentálásra, megtekintésre, megosztására valamint vagyon életút kezelésre is. Az integrált rendszerek segítségével minden felhasználó egy valódi munkafolyamatban, összehangoltan és projekt szemléletben dolgozhat, mely a munka hatékonyságát tovább növeli az adatformátumok széleskörű kezelése és a rendszer testreszabhatósága érdekében.

A rendszerben tárolt információk folyamatos fenntarthatóságához, bővíthetőségéhez és a megfelelő adatbiztonsághoz a Bentley által kifejlesztett technológiák biztosítanak szilárd alapot.

Burken Kft. a Bentley termékek hivatalos forgalmazója.